komedie, Itálie,
1995,
101 min.Camerieri
Režie:
Leone PompucciHerci:
Paolo Villaggio,
Diego Abatantuono,
Marco Messeri,
Antonello Fassari,
Antonio Catania,
více...Italská komedie o čtveřici číšníků a kuchaři, kteří mají jedinou šanci přesvědčit o svých kvalitách nového majitele restaurace.V restauraci Eden mají číšníci zlaté časy. Jeden stále s dojetím vzpomíná, jak obsluhoval krále a královny, druhý, bývalý fotbalista, tady v klidu vzpomíná na svou fotbalovou kariéru, třetí se modlí a čtvrtý se zlobí na všechny tři. Všichni společně vzpomínají na staré zlaté časy a tvrdí, že horší už to být nemůže.Může. Eden je prodán obhroublému obchodníkovi s nábytkem, který chce z restaurace udělat nábytkový sklad. Předtím ale uspořádá v restauraci banket, na počest své zlaté svatby. Čtyři číšníci mají poslední šanci, jak si zachránit existenci. Zbývá jediná cesta, doslova vlézt šéfovi do...!
Uprav informace o filmu+ Napiš komentář k filmu a získej DVDWeb:
IMDB Videotéka:
přidat si do ní film
V chátrající pobřežní restauraci Eden vzpomínali čtyři číšníci na staré zlaté časy. Loris Bianchi s dojetím vzpomínal, jak obsluhoval krále a královny, Mario Tangaro, bývalý fotbalista, vzpomínal na svou fotbalovou kariéru, bývalý přeborník ve hře na tahací harmoniku Agostino Rondine zase na hudební úspěchy. Přestože jeden druhého nesnášejí, pracují společně, protože se jim nedaří najít jinou práci. Ačkoli se shodují v přesvědčení, že horší už to být nemůže, vyvede je z omylu rozhodnutí starého majitele Loppiho restauraci prodat a odejít na odpočinek. Novým majitelem se totiž stal buranský obchodník s nábytkem Azzaro, který podle všeho hodlá z restaurace udělat sklad nábytku. Ještě předtím však chce v restauraci uspořádat oslavu na počest zlaté svatby svých rodičů. A čtyři číšníci společně s kuchařem mají jedinou šanci, jak si zachránit zaměstnání a dokázat novému majiteli, že zavřít restauraci by byla chyba. Pečlivě se připraví k hladkému chodu oslavy, na kterou Azzaro pozve nejen své rodiče slavící padesát let společného života, ale také zbytek rodiny a přátele. Přes odhodlání číšníků se však hostina rychle mění v pohromu. Ukáže se, že Azzarův otec je nevěrník, který si celá léta vydržuje milenku a zanedbává manželku, která dá na oslavě volný průchod své frustraci, A jakoby už to nebylo dost špatné, mají číšníci každý své problémy, které začnou vyplouvat na povrch v tu nejméně vhodnou chvíli. Navíc se v kritickou chvíli šéf nepohodne s kuchařem a ten se rozhodne stávkovat. Což v případě, že v kuchyni jiný kuchař není, hrozí skutečnou katastrofou. A je tedy vůbec možné v takové situaci dosáhnout odvrácení hrozby zániku restaurace?